E-Ticaret Nedir? E-Ticaretin Avantajları Nelerdir?


E-Ticaret; Sanal ortamda insanların belirli sistemler üzerinde gercek ve sanal ürünleri para karşılında alınmasına ve ürünlerinizi tanıtmaya denir. Kısaca tanımlayacak olursak e-ticaret ticaretin elektronik versiyonudur. Bu sayade Ürünlerinizi satabileceginiz yeni bir ortam ve müşterilerinize bi

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret, 1990’lı yılların ortasından itibaren, internet üzerinden web siteleri aracılığıyla çeşitli ödeme yöntemleriyle beraber ürün ya da hizmet satılmasını sağlayan bir alışveriş yöntemidir.
Türkiye e-ticaret ekosistemi her geçen büyümeye devam ediyor ve işini internete taşımak isteyen ya da kendi işini kurmak isteyen birçok girişimci kendi e ticaret sitesini kurarak, internetten satış yapmak istiyor. E-ticaret sitesi kurmak günümüzde artık daha kolay bir süreç haline geldi.
E-ticaret sitesi kurmak ve bir online mağaza sahibi olmak artık daha kolay olsa da, internet üzerinden satış yapmanın da fiziki mağazalara ve geleneksel satış kanallarına kıyasla daha farklı dinamikleri bulunuyor.

E-Ticaretin Avantajları Nelerdir?

Günümüzde bu alanda oldukça fazla firma satışlarını yapmaktadır. Bu sayede alışveriş yapmak isteyenler aradıkları kategorilerde binlerce farklı ürün seçeneğini internetten online alışveriş sitelerinden kolayca bulabiliyor. E-ticaret sistemi sizlere oldukça fazla fayda sağlayabilir. Devamlı olarak hizmet verilen bu alanda kolayca alışverişler yapılarak bu şekilde ürünler teslim alınabilir. Yapılan alımlar kargo ile teslim edildiğinden bu konuda sorun yaşanmadan da sonuç alınabilir. Zahmetsiz alışveriş seçeneği ile hizmet veren bu alışveriş siteleri aradığınız her ürünü internet üzerinden bulma imkanı sağlar. Bu şekilde gün içinde 7/24 alışveriş yapma imkanı sağlandığından bu sitelerin geri dönüşleri de oldukça iyidir. Nerdeyse her web sitesi üzerinden sanal olarak alışveriş imkanı bulunuyor. Bu sayede satış yapmak isteyenler elektronik ortamdan ürünlerini rahatlıkla satabiliyor.

E-Ticaret Yapmak İçin Nelere İhtiyacınız Vardır?

1-Domain Seçimi: Akılda kalıcı, kolay okunabilir bir domain seçimi yapmalısınız. Sektörünüzle ilgili kelimeyi veya şirket isminizi domain olarak kullanabilirsiniz.

2-Sunucu: E-ticaret sisteminizi yayınlamak için güçlü ve güvenli bir sunucuya sahip olmalısınız.
Ödeme Yöntemleri: E-ticaret sisteminizde ödeme yöntemlerini belirlemelisiniz. (kapıda ödeme, kredi kartıyla ödeme, ortak ödeme sistemleri vs...)

3-E-ticaret Sistemi: Güçlü alt yapıya sahip, geliştirilebilir, ihtiyaçlarınıza tam anlamıyla cevap verebilen bir e-ticaret sisteminiz olmalı.

4-Tasarım: E-ticaret sistemi tasarımınız şirketinizi yansıtan, kaliteli ve son trend tasarımlar olmalı.

5-Güvenlik Sertifikası: Müşterilerinizin güvenliği için e-ticaret sistemlerinde güvenlik sertifikası (SSL) olmalıdır.

E-ticaret iş modelleri nelerdir?

-B2B (Şirketten şirkete satış): B2B toptan satışlar için kullanılan iş modellerinden biri. İşletmeden işletmeye satış yapılan bu iş modelinde, tüketicilere ürün satışı yapan firmalar, toptan satış yapan firmalardan toplu bir şekilde ürün satın alması yapabilirler.

-B2C (Şirketten tüketiciye satış): E-ticaretin en popüler iş modellerinden biri B2C’dir. İşletmeler kendi ürünlerini ya da tedarik ettikleri ürünleri, kendi e-ticaret siteleri üzerinden son kullanıcıya satış yaparlar.

-C2C (Tüketiciden tüketiciye satış): İnternet üzerinde tüketicilerin kendi aralarında satış yapmaları da C2C olarak tanımlanan bir iş modelidir. İkinci el ürün satışının yapıldığı platformlar bu iş modeline örnek olarak gösterilebilir.

Peki sizin hala bir E-Ticaret siteniz yok mu Delfpanel tarafından hazırlanan e tcaret peketlerini incelediniz mi ?
https://www.delfpanel.com.tr/sale-v1-web-tasarim-222

Özgün içerik ve profesyonel kadrosu ile hazırlanmış bu E-Ticaret paketleri sizler için hem uygun fiyatlı hem de güzel içeriğe sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda bir çok hizmeti içersinde barındırıyor.



Paylaş:
Destek Talebi

Değerli müşterilerimiz eğer kullanıcı adınız ve parolanızı biliyorsanız sorununuzun daha hızlı çözüme kavuşması adına lütfen kullanıcı panelinden destek talebinde bulununuz.
Kullanıcı/Müşteri Girişi

X